Bagietka z kurczakiem a’ la Cezar

kultowa sałatka w formie bagietki – idealna na drugie śniadanie albo kolację.

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 1 półbagieta
  • spory pomidor
  • 80 g wędzonej piersi z kurczaka
  • garść szpinaku/sałata rzymska

SOS:

  • 50 g skyra/jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki wege majo
  • pół łyżki startego parmezanu
  • ząbek czosnku
  • spora szczypta pieprzu
  • pół łyżeczki sosu sojowego
  • szczypta cukru
  • kilka kropli soku z cytryny
Sposób przygotowania
  1. Bagietkę przekrój i stosuj od wewnętrznej strony na suchej patelni.
  2. Składniki sosu wymieszaj, gdy wyjdzie zbyt gęsty dodaj nieco wody.
  3. Bagietę wysmaruj sosem, dodaj szpinak, plastry pomidora i kurczaka.
  4. Złóż kanapkę.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 579 kcal
  • B (białko): 37.2 g
  • T (tłuszcze): 14.1 g
  • W (węglowodany): 73.5 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.