Bagietka z pikantnym masłem czosnkowym

Halo, czy jest lepsze połączenie niż masło, czosnek i chrupiąca bagieta?

5/5 - (Ocen: 2)
Składniki
  • cała główka czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • szczypta soli
  • 150 g bagietki
  • 20 g miękkiego masła
  • sporą szczyptę soli
  • 100g mozzarelli light
  • szczyptę chilli
  • trochę szczypiorku
Sposób przygotowania
  1. Czosnek przekrój, dodaj oliwę, szczyptę soli, zawiń w folię aluminiową i piecz ok. 30-40 minut (termoobieg, 180 stopni)
  2. Upieczony czosnek wyciśnij, wymieszaj z masłem, solą i chilli na pastę
  3. Bagietkę przekrój na pół, wysmaruj masłem czosnkowym, dodaj startą mozzarellę i zapiecz do przyrumienienia – ok. 10 minut (200 stopni, góra dół)
  4. Posyp posiekanym szczypiorkiem
Wskazówki

 

 

Makro

Pół bagietki:

  • E (energia): 420 kcal
  • B (białko): 18 g
  • T (tłuszcze): 16.5 g
  • W (węglowodany): 51.5 g
5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.