Bajgiel z chrupiącą szynką i sadzonym jajem

Brzmi jak śniadanie idealne? 🫠

5/5 - (Ocen: 2)
Składniki
  • bajgiel z makiem (kto by się spodziewał)
  • 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • łyżeczka serka śmietankowego
  • jajko
  • garść rukoli
  • pół pomidora
Sposób przygotowania
  1. Szynkę podsmaż na średnim ogniu z dwóch stron, do przyrumienienia i chrupkości.
  2. Na tej samej patelni usmaż jajo na sadzone, dopraw solą i pieprzem.
  3. Bajgla przekrój i stosuj od wewnętrznej strony.
  4. Bajgla wysmaruj serkiem, wyłóż rukolą, plastrami pomidora, chrupiącą szynką.
  5. Na wierzch dodaj jajo i górną część bajgla.
Wskazówki

Szynkę smaż na średnim ogniu, by wytopić tłuszcz

Makro
  • E (energia): 461 kcal
  • B (białko): 26.8 g
  • T (tłuszcze): 17.8 g
  • W (węglowodany): 47 g
5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.