Chałwowa granola

Ekspresowa, chrupiąca granola z patelni.
Pokochasz ją, jeśli tak jak ja uwielbiasz chałwę!

4.3/5 - (Ocen: 6)
Składniki
  • płatki owsiane – 40g (4 łyżki)
  • miód – 12g (1 łyżeczka)
  • tahini – 6g (1 łyżeczka)
Sposób przygotowania
1. Na suchej patelni przyrumień płatki owsiane.
2. Dodaj tahini oraz miód, dokładnie wymieszaj.
Wskazówki
  • Granolę możesz zrobić także w większej ilości w piekarniku. Połącz wszystkie składniki razem i zapiecz do przyrumienienia (200 stopni, termoobieg) co jakiś czas mieszając.
  • Tak przygotowaną granolę możesz poporcjować i przechowywać w szczelnym pojemniku 🙂
Makro
BEZ DODATKÓW:
  • E (energia): 225 kcal
  • B (białko): 6.4 g
  • T (tłuszcze): 6.4 g
  • W (węglowodany): 37.4 g
4.3/5 - (Ocen: 6)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.