Deser pierniczkowy z wiśniami

Jak przez cały rok nie muszę jeść pierniczków to w grudniu coś mi się odmienia i się w nich zakochuje 🫠

Tym razem zrobiłam z nich super szybki deser – korzenny piernik, pudding z białej czeko i kwaśne wiśnie idealnie się dopełniają ✨

Oceń ten wpis
Składniki
  • 3 pierniczki (35 g) – domowe lub kupne
  • łyżeczka masła
  • pudding proteinowy (u mnie biała czekolada, ale czekoladowy też będzie super)
  • 80 g mrożonych wiśni
  • 2 tabletki słodzika/inne słodzidło
  • 20 ml wody
  • 1/3 łyżeczki skrobii ziemniaczanej
Sposób przygotowania
  1. Wiśnie podgrzej do momentu aż puszczą sok, dodaj słodzik a następnie wymieszaną z wodą skrobię ziemniaczaną, gotuj do zgęstnienia.
  2. Pierniczki pokrusz drobno i wymieszaj z rozpuszczonym masłem.
  3. Spód wysyp na dno słoiczka i ubij.
  4. Na pierniczkowy spód dodaj pudding proteinowy a następnie wiśnie w żelu.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 372 kcal
  • B (białko): 23.7 g
  • T (tłuszcze): 7.3 g
  • W (węglowodany): 47.6 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.