Deser Princessa kokosowa

Pyszny deser, który smakuje jak kokosowy wafelek Princessa.

Idealny jako posiłek albo deser do kawy!

5/5 - (Ocen: 2)
Składniki
DO DESERU:
  • wafle krojone – 16g (8 małych)
  • mleko 1,5% – 500 ml (2 szklanki)
  • budyń kokosowy – 35g
  • wiórki kokosowe – 30g (5 łyżek)
  • erytrytol – 20g (2 łyżki)
  • olejek (aromat) waniliowy/kokosowy – 2g (2 krople)
DO PODANIA:
  • Princessa kokosowa – 48g (1 sztuka)
  • biała czekolada – 6g (1 kostka)
Sposób przygotowania
1. Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, do mleka dodaj 2 łyżki słodzika i 2 krople olejku. Odstaw do ostudzenia.
2. Do ostudzonego budyniu dodaj wiórki kokosowe, dokładnie wymieszaj.
3. Formę wyłóż waflami i naprzemiennie wykładaj kremem (u mnie wyszły 4 warstwy).
4. Na wierzch wysyp pół pokruszonej princessy, oraz startą kostkę czekolady.
5. Udekoruj pozostałą częścią wafelka.
Wskazówki

Najlepiej smakuje od razu. Po jakimś czasie wafelki namakają masą i nie są już tak chrupiące 🙂

Makro
NA PORCJĘ:
  • E (energia): 458 kcal
  • B (białko): 12.3 g
  • T (tłuszcze): 23.3 g
  • W (węglowodany): 52.6 g
5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.