1. Kurczaka pokrój w grube paski, dodaj sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i słodką paprykę. Zamarynuj w lodówce.
2. Płatki kukurydziane rozdrobnij, wymieszaj z bułką tartą.
3. Jajo rozbełtaj z mlekiem, kawałki kurczaka panieruj – w jaju a potem w płatkach z bułką.
4. Blachę wysmaruj oliwą, wyłóż kawałki kurczaka i piecz w rozgrzanym piekarniku (180 stopni, termoobieg) do przyrumienienia – ok. 20 minut.
5. W międzyczasie przygotuj sos – majonez połącz z musztardą, miodem, wodą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do maku solą i pieprzem.
6. Na suchej patelni usmaż boczek z dwóch stron (do przyrumienienia i chrupkości), odłóż na ręcznik papierowy.
7. Tortillę wyłóż sałatą, dodaj plastry pomidora, stripsy i plaster chrupiącego boczku. Polej sosem.
8. Tortillę zawiń.
2 odpowiedzi
Pycha!❤️
🧡