Domowy burger Drwala

To taki Drwal, tylko w wersji premium 馃憖
Spr贸buj i si臋 przekonaj 鉂わ笍

5/5 - (Ocen: 2)
Sk艂adniki

Do burgera:

  • bu艂k臋 do Drwala (przepis w poprzedniej rolce)
  • mielon膮 wo艂owin臋 (u mnie 180g)
  • ser topiony – 4 plastry
  • boczek surowy, w臋dzony – 2 plastry
  • sa艂at臋 lodow膮
  • pra偶on膮 cebulk臋
  • bu艂k臋 tart膮
  • jajka (do panierowania)
  • m膮k臋
  • olej

Na sos:

  • 艂y偶ka majo
  • p贸艂 艂y偶ki keczupu
  • p贸艂 艂y偶eczki musztardy miodowej
  • szczypta czosnku granulowanego
  • szczypta w臋dzonej s艂odkiej papryki
  • szczypta cukru
    *opcjonalnie 艂y偶eczka wody, je艣li sos wyjdzie za g臋sty
Spos贸b przygotowania
  1. Boczek usma偶 na suchej patelni z dw贸ch stron, do przyrumienienia. Od艂贸偶 na r臋cznik papierowy
  2. Plastry sera po艂膮cz ze sob膮, doci艣nij, zapanieruj kolejno w – m膮ce, roztrzepanym z odrobin膮 mleka jajku, bu艂ce, ponownie jajku i bu艂ce
  3. Kotleta serowego usma偶 na rozgrzanym oleju z dw贸ch stron, do przyrumienienia, od艂贸偶 na r臋cznik papierowy
  4. Z mi臋sa uformuj kotlety (ma by膰 w temp. pokojowej) i usma偶 na patelni (polecam na tej po boczku) z dw贸ch stron – po ok. 3 min na stron臋 – w zale偶no艣ci jak du偶e masz kotlety
  5. Mi臋so zdejmij z patelni, by odpocz臋艂o 馃泴, przygotuj sos
  6. Bu艂k臋 przekr贸j na p贸艂 (mo偶esz stostowa膰 od wewn膮trz na suchej patelni)
  7. Bu艂k臋 wysmaruj sosem, dodaj kotlet serowy, bekon, mi臋so, pokrojon膮 sa艂at臋, pra偶on膮 cebulk臋 i g贸r臋 bu艂ki wysmarowan膮 sosem
Wskaz贸wki
  • Od razu m贸wi臋 – z tego przepisu wychodzi burger bydlak XD wi臋c je艣li chcesz mniejszego – zmniejsz ilo艣膰 sera i mi臋sa 馃拋馃徎鈥嶁檧锔
  • Je偶eli usma偶y艂e艣 kotlet serowy wcze艣niej mo偶esz wstawi膰 go do nagrzanego piekarnika, by ser by艂 wci膮偶 ci膮gn膮cy
Makro

Takiego burgera nie je si臋 codziennie, wi臋c warto nie my艣le膰 wtedy o kaloriach 鉂わ笍

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany.