MIĘSO:
1. Mięso zamarynuj w jogurcie, przyprawach, soku z cytryny i przeciśniętym przez paskę czosnku. Odstaw na kilka godzin (najlepiej na noc).
2. Zamarynowane mięso natnij na środku i nabij na owinięty folią aluminiową stojak na ręcznik papierowy, upiecz do przyrumienienia (220 stopni, 35 minut)/pokrój na mniejsze kawałki i usmaż.
KAPUSTA:
1. Kapustę poszatkuj drobno, składniki zalewy (ocet, miód, ziele angielskie, listek laurowy, sól i słodzik) podgrzej i wymieszaj z kapustą.
2. Odstaw do zamarynowania.
SOS CZOSNKOWY:
1. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie i odstaw do schłodzenia.KEBAB:
1. Pitę podpiecz na suchej patelni do przyrumienienia, przetnij na pół.
2. Pitę wysmaruj od środka sosem, dodaj kapustę, pokrojone mięso i warzywa.
3. Na wierzch dodaj trochę sosu i opcjonalnie polec sosem sriracha.