Ekspresowe cynamonki

Pyszne, chrupiące cynamonki, które zrobisz w dosłownie 20 minut 😄

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • ciasto francuskie
  • łyżkę masła
  • 3 łyżki ksylitolu/cukru
  • sporo cynamonu
Sposób przygotowania
  1. Ksylitol wymieszaj z cynamonem
  2. Ciasto wysmaruj rozpuszczonym masłem, posyp mieszanką cynamonową, wmasuj w ciasto
  3. Ciasto ciasno zawiń ( wzdłuż szerszej krawędzi) i pokrój na ślimaki na szerokość ok. 1.5-2 cm
  4. Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 15 minut (200 stopni, termoobieg)
Wskazówki
  • Z tego przepisu wychodzi ok. 16 cynamonek
  • Najlepiej smakują z ciepłym mlekiem lub kakao 🥰
Makro

1 cynamonka:

  • E (energia): 86 kcal
  • B (białko): 1 g
  • T (tłuszcze): 4.9 g
  • W (węglowodany): 7.7 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.