Gnieciony croissant z karmelizowaną brzoskwinią

Jedliście kiedyś gniecionego croissanta? 👀

Jeśli nie, a lubicie jak chrupie to już wiecie co robić 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wpis
Składniki
  • maślanego croissanta
  • 100 g twarogu sernikowego/ricotty
  • łyżkę roku z cytryny
  • skórkę z 1/3 cytryny
  • 2 tabsy słodzika/inne słodzidło
  • pół brzoskwini
  • pół łyżeczki masła
  • kilka listków mięty
Sposób przygotowania
  1. Twaróg wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, dodaj słodzik i dokładnie wymieszaj.
  2. Brzoskwinie pokrój na plastry, na patelni rozgrzej masło i podsmaż z dwóch stron do przyrumienienia.
  3. Na tej samej patelni podpiecz rozwałkowanego croissanta z dwóch stron.
  4. Na croissanta dodaj serek, plastry brzoskwini. Udekoruj listkami świeżej mięty.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 368 kcal
  • B (białko): 15.5 g
  • T (tłuszcze): 18.2 g
  • W (węglowodany): 36.5 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.