Gnocchi w sosie grzybowym

Kocham grzyby i wszytsko co z ziemniaka, kocham też natkę pietruszki, więc to combo jest dla mnie czymś PRZEpysznym 🫠

Oceń ten wpis
Składniki
  • 150 g gnocchi
  • 120 g grzybów (mogą być mrożone – u mnie podgrzybki)
  • 50 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżkę sosu sojowego
  • 4 łyżki śmietanki 12%
  • łyżeczkę oliwy
  • pół łyżki parmezanu
  • sporo natki pietruszki
Sposób przygotowania
  1. Cebulkę posiekaj w kostkę, czosnek na plasterki, grzyby (mniejsze) na połówki, większe w półplasterki.
  2. Na oliwie podsmaż cebulkę wraz z grzybami – gdy się przyrumienią dodaj czosnek i szczyptę soli.
  3. Gnocchi ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Na patelnię dodaj ugotowane gnocchi, śmietankę, sos sojowy i sporo pieprzu. Dopraw do smaku, podduś chwilę razem do zgęstnienia.
  5. Podaj że startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 411 kcal
  • B (białko): 14.2 g
  • T (tłuszcze): 12.7 g
  • W (węglowodany): 49.4 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.