Gorąca czekolada z piankami

Taka jak ma być – gorąca, gęsta, kremowa, słodka i przepyszna.

A do tego mięciutkie pianki,
które rozpuszczają się od wpływem ciepła!

5/5 - (Ocen: 2)
Składniki
CZEKOLADA:
  • mleko 1,5% – 250ml (1 szklanka)
  • czekolada gorzka – 10g (2 kostki)
  • kakao gorzkie – 10g (2 łyżeczki)
  • budyń czekoladowy – 10g (2 łyżeczki)
  • słodzik – 2 tabletki
DO DEKORACJI:
  • mini pianki – 2 łyżki
  • kakao – 1 szczypta
Sposób przygotowania
1. Do połowy mleka dodaj budyń i kakao, dokładnie wymieszaj.
2. Drugą połowę podgrzej w garnku na średnim ogniu wraz z czekoladą i słodzikiem.
3. Gdy czekolada się rozpuści dodaj wymieszane z mlekiem składniki do garnuszka i podgrzewaj do zagotowania dokładnie mieszając.
4. Podaj z piankami, oprósz kakao.
Wskazówki

Mini pianki kupisz w sklepach takich jak Kik, Actin, Dealz, czy Tiger 🙂

Makro
  • E (energia): 249 kcal
  • B (białko): 11.3 g
  • T (tłuszcze): 9.6 g
  • W (węglowodany): 29.4 g
5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.