Gorąca czekolada

Idealna – gęsta, czekoladowa, gorąca…

czekolada, nie jakieś tam kakao 😅

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 500 ml mleka
  • 6 kostek gorzkiej czekolady
  • 4 płaskie łyżeczki budyniu czekoladowego
  • 2 spore łyżki kakao
  • 6 słodzików
  • szczypta soli
  • pianki/bita śmietana do dekoracji
Sposób przygotowania
  1. Do rondelka dodaj mleko, posiekaną czekoladę, kakao, budyń, słodzik oraz szczyptę soli
  2. Podgrzewaj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając (by pozbyć się grudek i nie przypalić gara)
  3. Gotuj do momentu aż czekolada zgęstnieje
  4. Podaj z piankami lub bitą śmietaną
Wskazówki

Mini pianki kupisz w Action, Kik-u i Tedi 😅

Makro

1 giga czekolada/ 2 mniejsze:

  • E (energia): 637 kcal
  • B (białko): 23.6 g
  • T (tłuszcze): 24.1 g
  • W (węglowodany): 80.4 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.