Czekoladowa granola w 5 minut

Idealny pomysł ans szybkie śniadanie

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
  • łyżeczka masła orzechowego
Sposób przygotowania
  1. Płatki upraż na suchej patelni do przyrumienienia, co jakiś czas zamieszaj, by się nie przypaliły
  2. Dodaj miód, posiekaną czekoladę j masło orzechowe
  3. Zmniejsz moc palnika, płatki dokładnie wymieszaj z dodatkami
  4. Podaj z ulubionymi dodatkami – u mnie jogurt i podgrzane maliny
Wskazówki

Możesz przygotować od razu więcej granoli i przechowywać w szczelnym pojemniku

Makro
  • E (energia): 304 kcal
  • B (białko): 8.4 g
  • T (tłuszcze): 12 g
  • W (węglowodany): 4.3 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.