Gruszkowa herbata, która rozgrzewa lepiej niż %

Herba, która rozgrzeje Cię w zimne, jesienne i zimowe wieczory lepiej niż cokolwiek ✨

Oceń ten wpis
Składniki
  • 120 g żurawiny
  • 2 spore gruszki
  • 1.5 litra wody
  • 2-3 łyżki miodu
  • 7 goździków
  • 1 korę cynamonu
  • spory kawałek imbiru
Sposób przygotowania
  1. Z gruszek wyjmij nasiona, pokrój w półplasterki, imbir obierz i posiekaj.
  2. Do garnka dodaj owoce, goździki, cynamon, imbir. Dodaj wodę.
  3. Gotuj przez ok. 20-25 minut do momentu aż żurawina odda sok a gruszka rozpadnie się.
  4. Dodaj miód i dokładnie wymieszaj.
Wskazówki
Makro
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.