Hiszpańskie penne z chorizo i bazylią

Teleport do Hiszpanii za:
3️⃣
2️⃣
1️⃣

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 70 g makaronu – u mnie penne
  • 40 g chorizo, polecam picante
  • 200 g pomidorów krojonych z puchy
  • 40 g cebuli
  • garść bazylii
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka oregano
  • pół łyżki parmezanu
  • szczyptę soli i cukru
Sposób przygotowania
  1. Cebulę posiekaj w kostkę, czosnek na plasterki, chorizo obierz ze skórki i pokrój na plasterki, bazylię posiekaj.
  2. Na suchej patelni podsmaż chorizo z cebulką do przyrumienienia. Zmniejsz moc palnika, dodaj czosnek i roztarte w dłoniach oregano. Dopraw szczyptą soli i cukru.
  3. Dodaj pomidory z puszki, trochę wody, ugotowany al dente makaron i bazylię.
  4. Wszystko dokładnie razem wymieszaj i duś chwilę razem.
  5. Podaj ze startym parmezanem i listkami bazylii.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 514 kcal
  • B (białko): 23.1 g
  • T (tłuszcze): 18.2 g
  • W (węglowodany): 60.3 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.