Idealna letnia surówka

Letnia, świeża, chrupiąca – idealna letnia surówka 🌞

Oceń ten wpis
Składniki
  • pół główki młodej kapusty
  • 1 kwaśne jabłko
  • pół pęczka koperku
  • pół pęczka cebuli dymki

    Sosik:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 spora łyżeczka musztardy miodowej
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania
  1. Kapustę poszatkuj, jabłko obierz i pokrój w kostkę, koperek i dymkę posiekaj.
  2. Składniki sosu przełóż do słoiczka i energicznie potrząsaj/zblenduj by powstał kremowy sos.
  3. Warzywa wymieszaj wraz z sosem w dużej misce.
Wskazówki

Najlepiej smakuje schłodzona 🙂

Makro

Całość:

  • E (energia): 725 kcal
  • B (białko): 19.6 g
  • T (tłuszcze): 24.4 g
  • W (węglowodany): 123.1 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.