Jogurt z tartym mrożonym mango

Kupujcie mango – najlepiej mocno dojrzałe i wkładajcie na noc do zamrażary!

Oceń ten wpis
Składniki
  • 200 g jogurtu greckiego
  • pół mango
  • łyżeczka miodu
Sposób przygotowania
  1. Mango wstaw na noc do zamrażarki.
  2. Natnij wzdłuż i polej kilka sekund gorącą wodą – łatwiej będzie Ci je obrać.
  3. Mango zetrzyj na drobnym oczku – polecam trzymać je przez ręcznik papierowy, żeby Wam ręce nie odpadły XD
  4. Podaj na jogurcie greckim, polej miodem.
Wskazówki

Idealnie sprawdzi się również brzoskwinia czy morele

Makro

Kalorie i makro:

  • E (energia): 332 kcal
  • B (białko): 8.1 g
  • T (tłuszcze): 15.4 g
  • W (węglowodany): 39.2 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.