Klasyczna pasta rybna

Pyszny a tego bogaty w korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe omega 3 klasyk.

Idealny, by włączyć porcję ryby do diety!

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
NA PASTĘ:
  • makrela wędzona – 1 sztuka
  • jaja – 220g (4 sztuki)
  • twaróg półtłusty – 200g
  • cebula – 50g (1 mała)
  • jogurt naturalny – 150g
  • majonez – 25g (1 łyżka)
  • sok z cytryny – 5g (1 łyżeczka)
  • szczypiorek/koperek – 40g (4 łyżki)
  • cukier – 3g (1 szczypta)
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź.
2. Makrelę obierz ze skóry i ości, dokładnie rozdrobnij widelce wraz z jajkiem i twarogiem.
3. Dodaj drobno posiekaną cebulkę, sok z cytryny, koperek oraz jogurt i majonez.
4. Dopraw do smaku.
Wskazówki
  • Najlepiej smakuje na kanapce, albo zawinięta w tortillę 🙂
Makro
NA PORCJĘ:
  • E (energia): 140 kcal
  • B (białko): 12.1 g
  • T (tłuszcze): 9.2 g
  • W (węglowodany): 2.3 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.