Kokosowe batoniki z białą czekoladą

Halo, są tu jacyś fani 🥥?

5/5 - (Ocen: 2)
Składniki
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 5 kostek białej czekolady (20g)
  • 80 ml mleka
  • miarkę białka/trochę więcej wiórków
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 30 mlecznej czekolady
  • łyżkę oleju kokosowego/innego oleju
Sposób przygotowania
  1. Gorące mleko, białko i czekoladę wymieszaj.
  2. Czekoladową masę połącz z wiórkami kokosowymi, wymieszaj i odstaw na ok.10-15 minut do schłodzenia (będą się lepiej formować).
  3. Z masy uformuj batoniki, ułóż na papierze do pieczenia, wstaw do lodówki (1,5h) lub zamrażarki (20 minut) do schłodzenia.
  4. Gorzką czekoladę rozpuść wraz z olejem, batoniki mączka z czekoladzie, wykładaj na talerz wyłożony papierem do pieczenia.
  5. Z Wierzchu polej rozpuszczoną mleczną czekoladą, posyp wiórkami kokosowymi.
Wskazówki

Najlepiej smakują schłodzone

Makro

Całość to 7 sztuk, z czego 1 to:

  • E (energia): 258 kcal
  • B (białko): 5.6 g
  • T (tłuszcze): 19.6 g
  • W (węglowodany): 16.6 g
5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.