1. Kaszę przepłukaj dokładnie w gorącej wodzie, aż woda będzie przezroczysta.
2. Kaszę przełóż do garnka z grubym dnem, dodaj mleko, słodzik i olejek waniliowy.
3. Zagotuj kaszę a następnie zmniejsz ogień i gotuj ok 12 minut co jakiś czas mieszając.
4. Kaszę zdejmij z palnika i odstaw do ostudzenia.
5. Do żelatyny dodaj trochę mleka, odstaw do napęcznienia.
6. Do napęczniałej żelatyny dodaj 2 łyżki gorącej wody i wymieszaj do rozpuszczenia. Połącz z masą. Zblenduj.
7. Foremki – np. filiżanki przesmaruj ręcznikiem papierowym zwilżonym oliwą.
8. Do foremek przełóż masę.
9. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
10. Deser wyjmij zanurzając foremkę w gorącej wodzie. Podaj z pogrzanymi w rondelku malinami.