Lemoniada truskawkowo rabarbarowa

Kwaśna, odświeżająca, mocno schłodzona – kwintesencja lata 🍓🍋

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 1 pęczek rabarbaru – 500 g
  • 2,5 litra wody
  • 3 łyżki ksylitolu/6 tabletek słodzika
  • sok z jednej sporej cytryny
  • 3 garści truskawek
  • mięta i lód
Sposób przygotowania
  1. Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do garka, dodaj wodę i ksylitol. Gotuj do momentu aż rabarbar będzie miękki, ostudź.
  2. Truskawki rozgnieć wraz z plasterkami cytryny i miętą, dodaj sok z cytryny, lód a następnie napar z rabarbaru.
  3. Podaj z listkami mięty.
Wskazówki

Najlepiej oczywiście smakuje z lodem 🫠

Makro
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.