Makaron z chilli i wędzonym twarogiem

Mega prosty a przy tym zaskakujący smakiem ✨

Oceń ten wpis
Składniki
  • 50 g makaronu
  • 2 plastry cukinii
  • pół małej cebulki
  • spory ząbek czosnku
  • kawałek chilli
  • gałązka tymianku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu
  • 25 g wędzonego twarogu
Sposób przygotowania
  1. Z cukinii wykrój 2 cienkie plastry o grubości ok. 4 mm. Zgrilluj je na łyżeczce oliwy z jednej strony.
  2. Cebulę, chilli i czosnek posiekaj. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Cebulę podsmaż na oliwie, gdy się zeszkli dodaj czosnek, chilli oraz tymianek a następnie ugotowany makaron i niewielką ilość wody z gotowania makaronu.
  4. Smaż chwilę razem, dopraw sporą szczyptą soli i pieprzu.
  5. Plastry cukinii zwiń w okrąg i wypełnij makaronem. Całość posyp pokruszonym wędzonym twarogiem.
  6. Podaj z chipsem ze spaghetti* i świeżym tymiankiem.
Wskazówki

*aby przygotować chips ze spaghetti wrzuć na gorący olej nitkę ugotowanego, osuszonego makaronu i smaż ok. 30 sekund

Makro
  • E (energia): 343 kcal
  • B (białko): 13.1 g
  • T (tłuszcze): 12.2 g
  • W (węglowodany): 42 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.