Szybki, pyszny klasyk z dodatkiem kurczaka i pieczarek
5/5 - (Ocen: 1)
1 porcja
15 minut
515 kcal
Składniki
65g makaronu (u mnie pełnoziarnisty)
70g piersi z kurczaka
łyżka zielonego pesto
łyżka śmietany 18%
4 pieczarki
1/3 cebuli
1 ząbek czosnku
łyżeczka oliwy
pół łyżki parmezanu
garść rukoli
listki bazylii do dekoracji
Sposób przygotowania
Kurczaka i cebulę pokrój w kostkę. Pieczarki w półplasterki
Makaron ugotuj al dente, dolej 1/4 szklanki z gotowania makaronu
Na oliwie podsmaż cebulkę z pieczarkami, gdy się przyrumienią dodaj kurczaka, przeciśnięty przez praskę czosnek i pesto. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podduś razem
Na patelnię dodaj śmietanę, makaron i wodę z gotowania makaronu, dokładnie wymieszaj
Podaj z rukolą, startym parmezanem i listkami bazylii