Mini placuszki dyniowe

Przesłodkie mini placuszki z dodatkiem dyni. Idealne, by przemycić nieco więcej warzyw do swojej diety.

Są równie pyszne jak piękne!

5/5 - (Ocen: 3)
Składniki
PLACUSZKI:
  • puree z dyni – 100g (3 duże łyżki)
  • jaja – 55g (1 sztuka)
  • jogurt naturalny – 120g (3/4 kubka)
  • mąka pszenna – 50g (4 łyżki)
  • słodzik – 3 tabletki
  • proszek do pieczenia/soda oczyszczona – 1 płaska łyżeczka
  • oliwa z oliwek – 5g (1 łyżeczka)
DODATKI:
  • borówki
  • jogurt naturalny
  • cynamon
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
2. Smaż na patelni, na oliwie.
3. Podaj z jogurtem, cynamonem i owocami.
Wskazówki

Placuszki smaż na średnim ogniu – bardziej urosną i jest mniejsze ryzyko, że się przypalą 🙂

Makro
Z DODATKAMI:
  • E (energia): 447 kcal
  • B (białko): 20.6 g
  • T (tłuszcze): 14.7 g
  • W (węglowodany): 62.8 g
5/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.