Mrożony jogurt z białą czekoladą

Pyszny, szybki deser, idealny na lato

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 150g jogurtu greckiego
  • garść malin
  • pół garści borówek
  • 3 kostki białej czekolady
  • pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • łyżeczka miodu
  • łyżka posiekanych migdałów
Sposób przygotowania
1. Czekoladę rozpuść w mikrofalówce/kąpieli wodnej z kilkoma rozgniecionymi malinami.
2. Jogurt wymieszaj z miodem i ekstraktem z wanilii.
3. Do jogurtu dodaj czekoladę z malinami i delikatnie wymieszaj.
4. Jogurt rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, dodaj owoce i migdały.
5. Wstaw do zamrażarki na ok. 2 h do zastygnięcia.
6. Pokrój/połam na mniejsze kawałki.
Wskazówki

W wersji na leniucha możesz dodać posiekaną czekoladę na wierzch 😀

Makro
CAŁOŚĆ:
  • E (energia): 327 kcal
  • B (białko): 12.5 g
  • T (tłuszcze): 14.7 g
  • W (węglowodany): 34 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.