Mus czekoladowy z 2 składników

2 składniki, 10 minut roboty i chwila w lodówce – brzmi jak plan? 👀

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 g gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
  1. Czekoladę rozpuść w mikrofali/kąpieli wodnej
  2. Banany zblenduj z rozpuszczoną czekoladą (możesz dodać szczyptę soli dla podbicia czekoladowego smaku)
  3. Przelej do silikonowych foremek, wstaw do lodówki na min. godzinę/zamrażarki na 30 min
  4. Wyjmij z foremki, posyp kakao i podaj z owocami
Wskazówki

Najlepiej smakuje mocno schłodzony

Makro

1 porcja:

  • E (energia): 132 kcal
  • B (białko): 1.5 g
  • T (tłuszcze): 5.8 g
  • W (węglowodany): 18.8 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.