Naleśniki jak u Babci

Jeden kęs i siups jesteś u babci na wsi i wcinasz naleśniki ✨

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki

Ciasto:

  • 50 ml mleka
  • 50 ml wody gazowanej
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 tabletki słodzika/inne słodzidło
  • pół łyżeczki oliwy

    Twarożek:

  • 70 g chudego twarogu
  • 30 ml mleka
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • kilka kropli ekstraktu waniliowego

    Maliny:

  • 100 g malin
  • opcjonalnie słodzik
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zblenduj. Odstaw na chwilę, w tym czasie przygotuj twarożek.
  2. Składniki na twarożek zblenduj (polecam w wysokim naczyniu) lub połącz widelcem.
  3. Naleśniki smaż na suchej patelni, do przyrumienienia.
  4. Naleśniki wysmaruj twarożkiem, złóż w trójkąty.
  5. Podaj z malinami (ja moje mrożone podgrzałam chwilę w mikrofali).
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 442 kcal
  • B (białko): 30 g
  • T (tłuszcze): 11 g
  • W (węglowodany): 51.9 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.