Omlet sernikowy z brzoskwinią

Miękki, szybki i wilgotny omlet sernikowy, który jest przepyszny i przez duuuużą ilość białka na maxa syty 🤰🏻

Oceń ten wpis
Składniki
  • 125 g chudego twarogu
  • 2 jajka
  • 30 g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 tabletki słodzika/inne słodzidło
  • brzoskwinia
  • pół łyżeczki oliwy
  • łyżeczka cukru pudru
Sposób przygotowania
  1. Twaróg, jajka, rozkruszony słodzik, mąkę i proszek do pieczenia zblenduj razem na gładką masę.
  2. Patelnię natłuść ręcznikiem zwilżonym oliwą, rozgrzej patelnię.
  3. Wlej masę na patelnię i smaż z dwóch stron pod przykryciem na średniej mocy palnika.
  4. Podaj z pokrojoną brzoskwinią i cukrem pudrem.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 462 kcal
  • B (białko): 42.9 g
  • T (tłuszcze): 15.9 g
  • W (węglowodany): 37.4 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.