Omlet z pieczarkami i mozzarellą

Soczysty omlet z dodatkiem cebulki i rumianych pieczarek!

A do tego ciągnąca się mozzarella!

4.9/5 - (Ocen: 35)
Składniki
  • jaja kurze – 110g (2 sztuki)
  • pieczarki – 100g (5 średnich sztuk)
  • cebula – 50g (pół cebuli)
  • mleko 1,5% – 20ml (2 łyżki)
  • oliwa z oliwek – 5g (1 łyżeczka)
  • mozzarella light – 40g (3 plastry)
  • szczypiorek
Sposób przygotowania

1. Cebulkę posiekaj w kostkę, pieczarki w plasterki, mozzarellę w kostkę.
2. Cebulę podsmaż na oliwie do przyrumienienia, dodaj pieczarki i przyrumień. Rozłóż równomiernie na patelni.
3. Jaja rozbełtaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.
4. Masę jajeczną dodaj na patelnię, na wierzch wyłóż mozzarellę i smaż pod przykryciem do rozpuszczenia sera.
5. Podaj z posiekanym szczypiorkiem.

Wskazówki

By posiłek był pełnowartościowy do dania dodaj warzywa i pieczywo 🙂

Makro
  • E (energia): 305 kcal
  • B (białko): 30.8 g
  • T (tłuszcze): 16.7 g
  • W (węglowodany): 5.6 g
4.9/5 - (Ocen: 35)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.