Pyszny omlet z chrupiącymi szparagami, szynką i ciągnącą się mozzarellą.
Idealny na śniadanie!
5/5 - (Ocen: 1)
1. Ze szparagów odłam zdrewniałą końcówkę, pokrój je na mniejsze kawałki.
2. Na oliwie podsmaż posiekaną w kostkę szynkę ze szparagami, gdy szynka zacznie się rumienić dodaj przeciśnięty przez paskę czosnek. Duś chwilę razem.
3. W miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem, solą i pieprzem.
4. Składniki rozłóż równomiernie na patelni i dodaj rozbełtane jaja.
5. Na wierzch dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, zmniejsz moc palnika i przykryj pokrywką.
6. Podaj z ziołami.
Do zeszklonej cebuli dodaj odrobinę cukru. Skarmelizuje się i nabierze głębszego smaku i aromatu