Przepyszna czekoladowa owsianka, którą zrobisz w 5 minut
A do tego mega satysfakcja podczas rozbijania czekoladowej skorupki w trakcie jedzenia!
5/5 - (Ocen: 3)
1. Płatki owsiane wymieszaj w pojemniku z jogurtem, białkiem, kakao, nasionami chia, olejkiem waniliowym i rozkruszonym słodzikiem.
2. Maliny podgrzej w garnku z wodą, mąką ziemniaczaną i słodzikiem do zgęstnienia. Dodaj na wierzch owsianki.
3. Czekoladę rozpuść w mikrofalówce/miseczce w kąpieli wodnej.
4. Czekoladę rozprowadź na wierzchu malin, by stworzyć wierzchnią skorupkę.
5. Wstaw do lodówki na min. godzinę, najlepiej na całą noc.
6. Rozłup skorupkę i zjedz.
Czekoladę będzie Ci dużo łatwiej rozprowadzić, jeśli wcześniej wsadzisz owsiankę na kilka minut do zamrażarki