Pączki:
- 750 g mąki pszennej – najlepiej 550 (+niewielka ilość do podsypania blatu)
- 110 g cukru
- 100 g masła
- 5 żółtek
- 2 jajka
- 340 ml ciepłego mleka
- 45 g świeżych drożdży
- 3 łyżki spirytusu/wódki/rumu
- łyżeczkę ekstraktu waniliowego
- ok. 1-1.5 litra oleju rzepakowego
_________________________________________________________________
Frużelina wiśniowa:
- 400 g wiśni mrożonych/świeżych
- 3 łyżki ksylitolu
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
_________________________________________________________________
Krem z białej czekolady:
- 100 g białej czekolady
- 150 ml śmietanki 30%
_________________________________________________________________
Krem pistacjowy:
- 50 g białej czekolady
- 150 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki (albo i więcej). pasty pistacjowej/zmielonych mocno pistacji
_________________________________________________________________
Jedna odpowiedź
Potwierdzam, idealne ! ❤️