Pieczona fasola z czosnkiem i rozmarynem

chrupie, syci i dobrze smakuje przy wieczornych seansach przy Netflixie, czego wi臋cej potrzeba? 馃珷

Oce艅 ten wpis
Sk艂adniki
  • puszka bia艂ej fasoli
  • 艂y偶ka oliwy
  • 1,5 z膮bka czosnku
  • kilka ga艂膮zek rozmarynu
  • szczypta soli
Spos贸b przygotowania
  1. Fasol臋 ods膮cz z zalewy i op艂ukaj dok艂adnie na sitku, osusz na 艣ciereczce lub r臋czniku papierowym.
  2. Fasol臋 przesyp do blaszki wy艂o偶onej papierem do pieczenia, dodaj oliw臋, przeci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek, rozmaryn i szczypt臋 soli. Dok艂adnie wymieszaj.
  3. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (g贸ra-d贸艂) ok. 15-20 minut – do przyrumienienia
Wskaz贸wki

najlepiej smakuje ostudzona

Makro
  • E (energia): 335 kcal
  • B (bia艂ko): 15.3 g
  • T (t艂uszcze): 10.9 g
  • W (w臋glowodany): 35.2 g
Oce艅 ten wpis

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany.