chrupie, syci i dobrze smakuje przy wieczornych seansach przy Netflixie, czego wi臋cej potrzeba? 馃珷
Oce艅 ten wpis
1 miseczka
30 minut
335 kcal
Sk艂adniki
puszka bia艂ej fasoli
艂y偶ka oliwy
1,5 z膮bka czosnku
kilka ga艂膮zek rozmarynu
szczypta soli
Spos贸b przygotowania
Fasol臋 ods膮cz z zalewy i op艂ukaj dok艂adnie na sitku, osusz na 艣ciereczce lub r臋czniku papierowym.
Fasol臋 przesyp do blaszki wy艂o偶onej papierem do pieczenia, dodaj oliw臋, przeci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek, rozmaryn i szczypt臋 soli. Dok艂adnie wymieszaj.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (g贸ra-d贸艂) ok. 15-20 minut – do przyrumienienia