Pieczona owsianka czekoladowa

Ciasto na śniadanie? Dlaczego nie!
Ta owsianka smakuje właśnie jak ciasto
a do tego jest pełnowartościowym, sycącym śniadaniem.

Idealna dla fanów słodyczy i czekolady!

5/5 - (Ocen: 2)
Składniki
DO OWSIANKI:
  • płatki owsiane – 50g (5 łyżek)
  • banan – 120g (1 sztuka)
  • mleko 1,5% – 180ml (3/4 szklanki)
  • kakao gorzkie – 10g (1 łyżka)
  • słodzik – 2 tabletki
  • aromat – olejek waniliowy – 2 krople
  • proszek do pieczenia – 3g (1 łyżeczka)
  • czekolada gorzka – 5g (1 kostka)
DODATKI:
  • maliny – 70g (1 garść)
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki oprócz czekolady zblenduj na gładką masę.
2. Przelej do małego żaroodpornego naczynka, na wierzch dodaj kostkę czekolady i zatop ją w masie.
3. Piecz w 200 stopniach ok. 20-30 minut.
4. Podaj z ulubionymi owocami.
Wskazówki

Owsiankę możesz upiec także w mikrofalówce – najwyższa moc, ok. 3 minuty 🙂

Makro
  • E (energia): 488 kcal
  • B (białko): 17.0 g
  • T (tłuszcze): 11.3 g
  • W (węglowodany): 89.2 g
5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.