Pieczona owsianka podwójnie orzechowa

Ciasto? Śniadanie? W zasadzie może być tym i tym, ale to co wiem na pewno to to, że jest nieziemsko smaczna 🫠

5/5 - (Ocen: 3)
Składniki
  • 50 g płatków owsianych
  • pół banana
  • 1 jajko
  • 25 ml mleka
  • 3 tabletki słodzika/inne słodzidło
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 g orzechów (u mnie włoskie)
  • 10 g czekolady
  • 10 g masła orzechowego
Sposób przygotowania
  1. Płatki owsiane, banana, mleko, proszek do pieczenia, rozkruszony słodzik, mleko i jajko zblenduj na gładką masę.
  2. Masę przelej do naczynka żaroodpornego, na wierzch dodaj posiekane orzechy i czekoladę.
  3. Piecz ok. 30 minut w nagrzanym piekarniku (180 stopni, góra-dół).
  4. Na wierzch dodaj masło orzechowe.
Wskazówki

Świetnie smakuje z mlekiem 👀

Makro
  • E (energia): 494 kcal
  • B (białko): 19.4 g
  • T (tłuszcze): 21.4 g
  • W (węglowodany): 59.6 g
5/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.