Pikantne gnocchi w kremowym sosie pomidorowym

15 minut, chwila p艂aczu i gotowe 鉁
Pikantne gnocchi w kremowym sosie pomidorowym 馃崊

5/5 - (Ocen: 3)
Sk艂adniki
  • 1 opakowanie gnocchi
  • 1 kulka mozzarelli light
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 100 ml 艣mietanki 12%
  • 1 spora cebula
  • 3 z膮bki czosnku
  • 1/4 papryczki chilli
  • 艂y偶ka oliwy
  • rukola
  • kilka pomidork贸w koktajlowych
  • parmezan
Spos贸b przygotowania
  1. Cebul臋 posiekaj w kostk臋, podsma偶 na oliwie, gdy si臋 zeszkli dodaj szczypt臋 soli i niewielk膮 szczypt臋 cukru.
  2. Gdy cebula b臋dzie rumiana na patelni臋 dodaj czosnek u posiekan膮 papryczk臋, podsma偶 chwil臋 razem.
  3. Dodaj koncentrat, ok. 200 ml wody oraz 艣mietank臋, gotuj do momentu a偶 powstanie kremowy sos (w razie potrzeby dodaj troch臋 wody), dopraw do smaku sol膮, pieprzem i opcjonalnie s艂odzikiem.
  4. Gnocchi ugotuj zgodnie z instrukcj膮 na opakowaniu, odced藕 i dodaj do sosu.
  5. Dodaj pokrojon膮 w kostk臋 mozzarell臋 i du艣 do rozpuszczenia sera.
  6. Podaj z rukol膮, pokrojonymi na p贸艂 pomidorkami, parmezanem i ulubionymi zio艂ami.
Wskaz贸wki
Makro
  • E (energia): 471 kcal
  • B (bia艂ko): 26.7 g
  • T (t艂uszcze): 10.2 g
  • W (w臋glowodany): 63.1 g
5/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany.