Pikantne gnocchi w kremowym sosie pomidorowym

15 minut, chwila płaczu i gotowe ✨
Pikantne gnocchi w kremowym sosie pomidorowym 🍅

5/5 - (Ocen: 3)
Składniki
  • 1 opakowanie gnocchi
  • 1 kulka mozzarelli light
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 1 spora cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/4 papryczki chilli
  • łyżka oliwy
  • rukola
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • parmezan
Sposób przygotowania
  1. Cebulę posiekaj w kostkę, podsmaż na oliwie, gdy się zeszkli dodaj szczyptę soli i niewielką szczyptę cukru.
  2. Gdy cebula będzie rumiana na patelnię dodaj czosnek u posiekaną papryczkę, podsmaż chwilę razem.
  3. Dodaj koncentrat, ok. 200 ml wody oraz śmietankę, gotuj do momentu aż powstanie kremowy sos (w razie potrzeby dodaj trochę wody), dopraw do smaku solą, pieprzem i opcjonalnie słodzikiem.
  4. Gnocchi ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź i dodaj do sosu.
  5. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę i duś do rozpuszczenia sera.
  6. Podaj z rukolą, pokrojonymi na pół pomidorkami, parmezanem i ulubionymi ziołami.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 471 kcal
  • B (białko): 26.7 g
  • T (tłuszcze): 10.2 g
  • W (węglowodany): 63.1 g
5/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.