Pinsa z prawdziwkami i oliwa truflową

Pinsa z prawdziwkami i oliwą truflową 🤌🏻

Już brzmi jak przesada a smakuje jeszcze lepiej 🫠

Oceń ten wpis
Składniki
  • pinsa
  • 70 g startej mozzarelli
  • 40 g sera blue/gorgonzoli
  • 60 g camemberta lekkiego
  • ok. 250 g prawdziwków
  • 10 g masła
  • garść tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa truflowa
Sposób przygotowania
  1. Grzyby oczyść i pokrój na plastry o grubości ok. 0.5 cm. Piekarnik rozgrzej do 220 stopni (góra-dół).
  2. Podsmaż na maśle do przyrumienienia i duś do momentu aż będą miękkie.
  3. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, kilka gałązek tymianku i podsmaż jeszcze chwilę razem.
  4. Mozzarellę zetrzyj na grubym oczku, camemberta pokrój na plastry a gorgonzolę porwij na mniejsze kawałki.
  5. Na pinsie rozłóż sery, dodaj podsmażone grzyby i wstaw do piekarnika.
  6. Piecz ok. 12 minut do przyrumienienia.
  7. Podaj z oliwą truflową i roztartym w dłoniach tymiankiem.
Wskazówki
Makro

Kalorie i makro (1 z 2 porcji):

  • E (energia): 645 kcal
  • B (białko): 32.9 g
  • T (tłuszcze): 26.8 g
  • W (węglowodany): 56.7 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.