Racuszki prawdziwej jesieni ary

na bank Ci posmakują, jeżeli jesteś prawdziwą jesieniarą 🍁

Oceń ten wpis
Składniki
  • 1 małe jabłko
  • 100 g puree z dyni
  • 1 jajko
  • pół skyra waniliowego
  • 40 g mąki pszennej
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 tabletki słodzika
  • miód na wierzch
  • odrobina oliwy
Sposób przygotowania
  1. Jabłko pokrój w kostkę, w miseczce połącz skyr, jajko, puree z dyni i dodaj suche składniki – mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, rozkruszony słodzik.
  2. Dokładnie wymieszaj, dodaj jabłka.
  3. Racuszki smaż na patelni wysmarowanej oliwą z dwóch stron.
  4. Podaj z miodem.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 446 kcal
  • B (białko): 20.3 g
  • T (tłuszcze): 10 g
  • W (węglowodany): 55.2 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.