Sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym

Lubisz tuńczyka? 👀
A w sałatce z sosem czosnkowym? 😅

Oceń ten wpis
Składniki
  • spory pomidor
  • 2 ogórki
  • sałata rzymska
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • mała czerwona cebula

    SOS:

  • łyżeczka wege majo
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • pół łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli i cukru
  • spora szczypta pieprzu
Sposób przygotowania
  1. Jajko ugotuj na miękko.
  2. Pomidora pokrój na ćwiartki, ogórka w kostkę, cebulę w półplasterki, sałatę posiekaj, tuńczyka odsącz z wody, wymieszaj składniki sosu.
  3. W dużej misce wymieszaj warzywa, na wierzch dodaj tuńczyka i przekrojone na pół jajka.
  4. Polej sosem.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 496 kcal
  • B (białko): 49 g
  • T (tłuszcze): 23 g
  • W (węglowodany): 25.4 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.