Śliwki pod owsianą kruszonką

idealny deser na jesień

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 120g śliwek
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 15g (0.6 łyżki miodu)
  • 3 łyżeczki masła
  • 1 skyr waniliowy
Sposób przygotowania
  1. Płatki zblenduj, połącz z miękkim/rozpuszczonym masłem i miodem, odstaw na kilka minut do zamrażarki
  2. W tym czasie pokrój śliwki w ćwiartki, ułóż w naczyniu żaroodpornym
  3. Na wierzch pokrusz kruszonkę
  4. Zapiecz w piekarniku – termoobieg, 200 stopni ok. 20 minut (do przyrumienienia)
  5.  Podaj ze skyrem
Wskazówki

Najlepiej smakują na ciepło

Makro
  • E (energia): 460 kcal
  • B (białko): 18.8 g
  • T (tłuszcze): 14.9 g
  • W (węglowodany): 42.9 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.