Tosty a’ la pizza

Tosty a’la pizza, które są genialne swojej prostocie 😎

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 3 kromki chleba tostowego (u mnie pełnoziarnisty)
  • 80g passaty pomidorowej
  • 1 mały ząbek czosnku
  • pół łyżeczki oregano/ ziół prowansalskich
  • 50g mozzarelli light
  • ulubione dodatki – co tam chcecie i lubicie
Sposób przygotowania
  1. Passatę łączymy z ziołami, szczyptą soli i przeciśniętym przez praskę czosnkiem
  2. Kromki chleba smarujemy sosem, dodajemy startą mozzarellę i ulubione dodatki (ja sobie dodałam szynkę i pieczary a na drugą salami i oliwki)
  3. Siups do piekarnika, 200 stopni, góra dół, pieczemy do przyrumienienia
  4. Podajemy z keczupem, bo dodaje + 10 do smaku 🫡
Wskazówki

Najlepiej smakują keczupem 😎

Makro

3 sztuki (z szynką i pieczarkami):

  • E (energia): 338 kcal
  • B (białko): 24.4 g
  • T (tłuszcze): 7.5 g
  • W (węglowodany): 41.4 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.