Tosty pizza pesto

Trochę tosty, trochę pizza, nieważne co, ważne, że jest ciągnący się ser 🫠

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • ok. 130 g gotowego ciasta do pizzy (kupisz w każdym spożywczaku)
  • 2 łyżeczki pesto z bazylii
  • 40 g mozzarelli light
  • garść listków bazylii/rukola czy szpinak też będzie git
Sposób przygotowania
  1. Z ciasta wykrój kawałek o szerokości swojego opiekacza, lekko rozciągnij/rozwałkuj i przełóż na dno opiekacza
  2. Wysmaruj pesto, dodaj plastry mozzarelli i listki bazylii
  3. Przykryj drugą połową ciasta i dociśnij brzegi. Piecz do przyrumienienia – kilka minut
Wskazówki
Makro

2 tosty:

  • E (energia): 501 kcal
  • B (białko): 17.2 g
  • T (tłuszcze): 19.2 g
  • W (węglowodany): 60.8 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.