Trzepane ekspresowe małosolne

Moja ostatnia miłość XD
O ludzie – nie wiem skąd jesteście ale u nas w Świętokrzyskim się takich rzeczy nie robiło!

Nadróbmy razem ten czas i zróbmy te chrupiące, mocno koperkowe, trzepane, ekspresowe małosolne.

Oceń ten wpis
Składniki
  • pół kilo ogórków
  • spora garść koperku
  • 3 duże ząbki czosnku
  • łyżeczka soli
Sposób przygotowania
  1. Ogórki dokładnie umyj, odkrój dupki i pokrój na ćwiartki.
  2. Koperek i czosnek posiekaj.
  3. Ogórki przełóż do słoika/pojemnika, dodaj łyżeczkę soli, czosnek i koperek a następnie zamknij szczelnie słoik i potrząsaj kilka sekund, by rozprowadzić dokładnie wszystkie składniki.
  4. Wstaw do lodówki na 2 godziny, zajadaj.
Wskazówki

będą świetnie smakowały już po 2 godzinach i wraz z upływem czasu staną się coraz bardziej aromatyczne ale też miękkie, więc dostosujcie ten czas do swoich ogórowych preferencji smakowych.

Makro
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.