Ubijany camembert to inny wymiar sera ✨a gdy dodamy do niego miód, chilli i nabierzemy trochę tego jedwabistego dipu na chrupiącą bagietkę automatem przenosimy się do nieba 🫠
Oceń ten wpis
✔️2 opakowania camemberta
✔️niewielką ilość śmietanki 12% (jeśli tak jak ja będziesz używać miksera, nie blendera)
Ser obierz ze skórki (tą możesz użyć do sosu – np. serowego do gnocchi – przepis rolkę wcześniej 🫡) i pokrój w kostkę.
2️⃣Kawałki camemberta przełóż do misy miksera i zacznij ubijać (polecam zblendować – będzie bardziej kremowy, no ale nie mam blendera kielichowego a klasycznym nie polecam XD).
3️⃣Blenduj/miksuj ok. 5-10 minut do uzyskania kremowej konsystencji. W razie potrzeby, gdyby masa nie stawała się płynna dodaj kilka łyżek podgrzanej śmietanki 12%.
4️⃣Podawaj z miodem, płatkami chilli i chrupiącą bagietką.
Jeszcze lepszy wychodzi jeśli użyjecie malaksera, ale no los tak chciał, że nie mam XD