Warstwowa sałatka na wynos z cieciorką

Idealna do zrobienia dzień wcześniej i zabrania na lunch do pracy.

Oceń ten wpis
Składniki
  • spora garść szpinaku
  • 100 g ciecierzycy ze słoika
  • 2 ogórki
  • spory pomidor
  • 2 łyżki szczypiorku
  • kilka listków bazyliiSos:
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki sosu balsamicznego
  • 2 łyżeczki wody
  • pół ząbka czosnku
  • pół łyżeczki oregano
  • szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania
  1. Połącz wszystkie składniki sosu.
  2. Sos wlej na dno słoika. Pomidory i ogórki pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj, ciecierzycę przepłukaj na sitku.
  3. Do słoika kolejno warstwowo układaj składniki, zakręć słoik.
  4. Przed podaniem wstrząśnij słoikiem i wyłóż sałatkę do miski.
Wskazówki

Podaj z pieczywem by Twój posiłek był bardziej sycący

Makro
  • E (energia): 286 kcal
  • B (białko): 10.9 g
  • T (tłuszcze): 8.6 g
  • W (węglowodany): 34.1 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.