Wiosenne kanapki idealne z łososiem

Przepyszne śniadanie na wiosnę – chrupiące pieczywo, serek śmietankowy, wędzony łosoś a do tego sadzone jajo – cudo!

4.5/5 - (Ocen: 2)
Składniki
  • 2 kromki chleba wiejskiego
  • 1,5 łyżki serka śmietankowego
  • 50g wędzonego łososia
  • garść rukoli
  • 3 rzodkiewki
  • jedno jajo
  • łyżeczkę oliwy
  • szczypiorek
  • garść pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania
1. Jajo usmaż na sadzone, dopraw solą i pieprzem.
2. Na tej samej patelni podpiecz pieczywo do przyrumienienia, wysmaruj serkiem.
3. Dodaj rukolę, plastry łososia i plastry rzodkiewki.
4. Na wierzch dodaj sadzone jajko, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Wskazówki

Pomidorki koktajlowe są dodatkiem, użyj swoich ulubionych warzyw 🙂

Makro
  • E (energia): 458 kcal
  • B (białko): 27.9 g
  • T (tłuszcze): 19.2 g
  • W (węglowodany): 41.2 g
4.5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.