Wybitna pasta jajeczna

Idealnie kremowa, mokra, pikantna, pełna umami… Podana na chrupiącej pszennej grzance urwie Wam i sprawi, że się od niej uzależnicie, bez kitu… 🫠

Oceń ten wpis
Składniki
  • 2 jajka (L)
  • łyżeczka majo (u mnie wege)
  • pół łyżeczki lub łyżeczkę srirachy jak jesteście świrami
  • szczyptę soli
  • szczypta gochugaru/płatków chilli
  • bochen dobrze wypieczonego pszennego chleba
Sposób przygotowania
  1. Jajka ugotuj od wrzątku – 6,5 minuty, przelej lodowatą wodą.
  2. Obrane jajka rozgnieć widelcem, dodaj majo, srirachę szczyptę soli i papryki gochugaru, dokładnie wymieszaj.
  3. Podawaj na grzance.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 195 kcal
  • B (białko): 14.1 g
  • T (tłuszcze): 14 g
  • W (węglowodany): 2.7 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.