Zapiekana kanapka z pesto i mozzarellą

Zapiekana kanapka z pesto i mozzarellą, która z wierzchu chrupie a w środku ukrywa ciągnący się ser ✨

5/5 - (Ocen: 1)
Składniki
  • 2 spore kromki chleba
  • 40 g mozzarelli light
  • 2 suszone pomidory
  • 2 łyżeczki serka śmietankowego
  • łyżeczkę pesto
  • garść szpinaku
  • pół łyżeczki masła
Sposób przygotowania
  1.  Chleb posmaruj serkiem i pesto, dodaj szpinak, plastry mozzarelli, odsączone z tłuszczu suszone pomidory, złóż kanapkę.
  2.  Na patelni rozgrzej masło i obsmaż kanapkę z dwóch stron do przyrumienienia.
  3. Kanapkę zapiecz kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (góra – dół) do rozpuszczenia sera.
Wskazówki
Makro
  • E (energia): 410 kcal
  • B (białko): 17.3 g
  • T (tłuszcze): 18.8 g
  • W (węglowodany): 44.9 g
5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.